2021-06-10 13:48:35• hírek • Kocsis Zoltán

Uniforia a labda, Skillzy a kabala

fotók: uefa.com
fotók: uefa.com

Hivatalos labdája 1968, kabalája pedig 1980 óta van az Európa-bajnokságnak.

A gyártó adidas több mint egy évig tervezte az Uniforia névre keresztelt labdát, amely a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos játékszere lesz.

    
Az adidas, amely 2018-ban kezdte a tervezést, majd 2019 novemberében mutatta be a labdát, azzal magyarázta az elnevezést, hogy az angol egység (unity) és lelkesedés, izgalom (euphoria) szavakat foglalja magában. A mintában az élénk színű vonalakat fekete ecsetvonások keretezik, amelyek a határok elmosódását és a kultúrák sokszínűségét szimbolizálják a gyártó szerint. Emellett a kontinenstornát és annak eredeti évét jelezve az EURO és a 2020 felirat is felkerült rá.

 


    
A megjelenés arra utal, hogy az idei kontinensviadalt rendhagyó módon 11 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendezik. A Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont.
 

Az Európa-bajnokság kabalafigurája Skillzy lesz, amelyet a szabadstílusú futball és az utca kultúrája ihletett.

    
A vagány kinézetű fiú hosszúujjú, kapucnis melegítőt visel, melynek színe világos kék, csak az ujja fehér, a mellkasánál pedig az EURO-2020 emblémája díszíti.

 


    
A kabalafigurát már 2019. március 24-én az Amszterdamban rendezett holland-német Eb-selejtező felvezetéseként 55 ezer néző jelenlétében bemutatták, a műsor során a világ legjobbjai közé tartozó két szabadstílusú futballista, Liv Cooke és Tobias Becs tartott bemutatót a közönségnek. A Skillzy név az angol készség, ügyesség (skill) szó becézett formája.
    
Skillzy azt a Super Victor váltja, aki a 2016-os franciaországi Eb kabalafigurája volt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: